fbpx


Onze oorsprong

Vanuit het perspectief van de energetische geneeskunde zijn wij als ziel ontstaan uit de bron, het goddelijk Licht. In de bron staan we in verbinding vanuit het éénheidsbewustzijn van Liefde, de hoogste energietrilling die op aarde mogelijk is. We rusten in de bron uit van een leven dat we hebben geleefd, we begeleiden zielen op aarde en op een gegeven moment kiezen we ervoor om weer naar de aarde te gaan om bepaalde lessen te leren.

Als een ziel besluit naar de aarde te komen, wordt daar dus bewust voor gekozen. Ook al kan dat soms moeilijk te geloven of voelen zijn als je al een tijdje op aarde leeft.

Jij bent in je oorspronkelijke staat van ziel zijnde Licht, een deel van Gods BronLicht. Dat kan misschien heel groots of vreemd klinken, zeker als je nog een trigger op het woord God hebt liggen. En dat is oké. Maar ondanks dat zou ik je graag willen uitnodigen om verder te lezen.

In principe zijn we dus Licht als we besluiten geboren te willen worden op aarde. Maar je Licht kan vertroebeld worden tijdens je vorming door het DNA en de lichaamscellen van je moeder en vader.

Het kan vertroebeld raken door onder andere de emotionele en energetische trauma's/innerlijke wonden die je vader en moeder op cel- & DNA-niveau bij zich dragen, van zichzelf, hun vorige levens, maar ook van hun (voor)ouders. Daarnaast voelt een baby wat de moeder tijdens de zwangerschap voelt en kan het zich daarmee identificeren, omdat deze nog geen onderscheid kan maken tussen jouw (energie)lichaam en gevoelens of die van je moeder.

En dit wordt als een cirkel doorgegeven totdat ouders hun trauma's/innerlijke wonden gaan doorvoelen en loslaten. Het gaat zelfs zo ver dat ziekten, allergieën, klachten etc. worden doorgegeven van generatie op generatie, totdat iemand besluit de ware reden/oorzaak van het ontstaan te ontrafelen en te helen.

Daarom is het zo belangrijk dat je als (aanstaande) ouders je eigen innerlijke stukken, angsten en ongewenste patronen gaat aankijken. Het opschonen van de baarmoeder is voor een aanstaande moeder in ieder geval al heel belangrijk, zodat je kindje jouw angsten en pijnen niet hoeft te gaan dragen. Maar daarover later meer.Hoe een zieltje een moeder kiest

Een zieltje verblijft comfortabel in het goddelijk Licht samen met enkele andere zieltjes. Het is er erg aangenaam, maar er komt een moment, een gevoel dat er nieuwe levenservaringen geleerd willen worden. De ziel heeft lang genoeg gerust en heeft behoefte aan verdieping, aan een nieuw leven op aarde.

Of een zieltje is net ontstaan en heeft al zoveel verhalen over de aarde gehoord dat het besluit de aarde met eigen ogen te willen bekijken. Het zieltje besluit naar de aarde te gaan, zonder te weten waar het aan begint.

Wanneer een zieltje naar de aarde wil, heeft het een plek nodig om te landen, om een menselijke vorm aan te nemen. Daarvoor is een menselijk vrouwenlichaam nodig.

Het zieltje gaat op zoek naar een menselijk vrouwenlichaam op aarde, dat klaar is om een kind te dragen en moeder te worden. Iemand die de wens heeft uitgezonden om in haar baarmoeder te komen landen.

Wanneer die gevonden is, gaat het zieltje haar bestuderen. Wie is ze, welke levenslessen heeft ze, welke lichtfrequentie draagt ze? Maar ook wie is de man met wie ze een kindje wil krijgen? Er wordt bekeken of ze geschikt zijn als ouders om de levenslessen op aarde bij hen te leren.

Een ziel gaat eerst wat 'proefdraaien'. Ze onderzoekt en ervaart hoe het is om bij hen te leven. De ziel zweeft als het ware in energie om hen heen. Dat is ook de reden waarom sommige vrouwen zeggen dat ze hun kindje al kunnen voelen.

De ziel mag ook al in de baarmoeder landen om te voelen en te ervaren hoe het is om daar negen maanden door te brengen. Het kan zijn dat het besluit dat het (nog) niet de juiste plek is, of dat het lichaam (nog) niet in staat is om een lichaam te vormen, en het besluit wordt genomen om nog even te wachten of een ander lichaam te kiezen.

Dit manifesteert zich vaak, hoe pijnlijk ook, in een miskraam. Een zieltje heeft een 'oefen/wenperiode' en kan dus op het besluit terugkomen. Dit kan veel verdriet veroorzaken bij de ouders. Maar het kan ook deel uitmaken van de levensles die je zelf als ziel hebt gekozen. Je hebt dan een kindje in de zielenwereld, wat ook heel bijzonder is.

En wie weet, na wat innerlijk werk, neemt het zieltje zijn of haar plek in je baarmoeder weer in.

Misschien verzacht deze kennis enigszins de pijn. Ik vond het in ieder geval heel fijn om te weten. Ik heb zelf een miskraam gehad bij 11 weken en we hebben bewust afscheid genomen van het zieltje. De wetenschap dat het zieltje in de zielenwereld nog bij ons is, gaf mij veel rust. En ik voel haar nog regelmatig bij mij.


Wanneer een lichaam nog niet de juiste plek is voor een zieltje en/of het besluit terug te gaan naar de bron:

Als het lichaam van de moeder nog te zwaar belast is met emotionele of energetische trauma's, waardoor er geen juiste match is in Lichttrilling, kan het zijn dat het zieltje nog niet kan landen. Je bent dan wel de juiste plaats, maar je hebt nog innerlijk werk te verrichten voordat de ziel werkelijk kan landen in je lichaam.

Op dit moment zijn de zieltjes die naar de aarde komen steeds lichter qua energiefrequentie, mede omdat de aarde in energietrilling stijgt. Dus om te kunnen leven op aarde moet de energiefrequentie van de ziel ook omhoog gaan. Dat betekent dat wij als ouders innerlijk werk mogen verrichten om onze lichtenergiefrequentie te verhogen, zodat zieltjes kunnen blijven landen op aarde. Vandaar ook deze blog, om daar uitleg over te geven.

Weinig zelfliefde bij de moeder is ook een reden waarom een zieltje niet kan landen. Het kan koud aanvoelen voor een ziel die uit het eenheidsbewustzijn Liefde komt.

Wanneer het lichaam fysiek niet in staat is om diverse biologische redenen (ongewenste programmeringen waardoor diverse lichaamscellen niet optimaal functioneren) en geen of niet goed functionerende lichaamscellen kan aanmaken, waaruit de baby ontstaat, is dit ook een belemmering.

Negen van de tien keer zit hier ook een trauma onder in het vaginale, baarmoeder- of algehele bekkengebied.

Hoe hard het soms ook is, niet alle lichamen zijn in staat om een kind te verwekken. In dat geval heb je een andere taak op aarde.

Van oudsher worden we geprogrammeerd met het idee dat je als vrouw een kind op de wereld moet zetten, maar dit is niet de waarheid. Dus weg met het schaamtegevoel als je geen kinderwens hebt.

Nu wil ik je graag vertellen wat je als moeder vanuit de energetische geneeskunde kunt doen om je lichaam, en vooral je baarmoeder, een fijne plek te laten zijn waar een zieltje in kan landen of alsnog kunt opschonen Dit zal altijd doorwerken, ook op je kinderen die al geboren zijn. ]

Zorg ervoor dat je baarmoeder zoveel mogelijk vrij is van spanningen en je eigen trauma's en emotionele innerlijke pijnen, zodat deze niet worden doorgegeven aan je baby in de lichaamscellen. Dit geldt ook voor de vader.

Vergeet niet dat je baby bestaat uit DNA-coderingen van jou en degene met wie je je kindje verwekt.

Oefening: Maak contact met je baarmoeder en voel hoe deze aanvoelt. Leeg, gevuld, warm, koud, donker, licht? Voelt het als een veilige plek om je kindje in uit te nodigen? Om in te laten landen?

Voel je bepaalde emoties opkomen? Laat ze er maar zijn. Het is oké.

Zeg: "Ik laat de (on)bewuste emoties die aanwezig zijn in de cellen van mijn baarmoeder los. Ik reinig mijn baarmoeder van binnenuit met het goddelijk Licht vanuit de bron. Ik vraag de Lichtwezens, engelen, gidsen om hulp bij deze clearing."

Ervaar dan gedurende 10 à 20 minuten wat er gebeurt en laat alles komen wat vanuit het onderbewustzijn naar boven wil komen.

Bedank vervolgens het veld en de gidsen, engelen en lichtmeesters.

Voel even hoe je baarmoeder nu aanvoelt. Je kunt je handen erop leggen en het nog even vullen met Licht.

Je kunt deze clearing zo vaak herhalen als je wilt, maar niet meer dan één keer per dag.

Als je al kinderen hebt gebaard, kun je ook je baarmoeder zuiveren en dit kan nog steeds effect hebben op je kind(eren).

Vind je het moeilijk, zit je hoofd of beschermingsmechanismen in de weg? Kom dan naar een live baarmoeder-helingsdag. Zie de agenda op onze website voor de actuele data.

Verder is het tijdens de zwangerschap belangrijk voor de aanstaande moeder om:

 • een stressvrij lichaam te hebben,
 • mentaal tot rust te kunnen komen,
 • een lichaam te hebben dat in staat is om te ontspannen en innerlijke rust ervaart,
 • een lichaam te hebben waarvan alle organen goed samenwerken,
 • een ontspannen en goed functionerend bekkengebied te hebben om je kindje te kunnen dragen,
 • goed voor haar lichaam te zorgen en zelfliefde te voelen,
 • vertrouwen in je lichaam te hebben tijdens de zwangerschap en bevalling,
 • vertrouwen op haar innerlijke wijsheid en kompas, haar oerinstinct,
 • niet te drinken en te roken, zichzelf niet te vervuilen met gifstoffen die schadelijk zijn voor haar of de gezondheid van de baby. Vaak voelt een intuïtieve moeder dit zelf aan. Het hangt ook af van de gesteldheid van het lichaam van de moeder.

De landing in de baarmoeder van je moeder

Na de wenningsperiode maakt de ziel een besluit om daadwerkelijk uit te groeien tot een menselijk lichaam. De ziel maakt een commitment met zichzelf en met de aanstaande moeder. De ziel verblijft dan voor een langere periode in de baarmoeder en gaat een emotionele verbinding aan. De ziel voelt en hoort alles van jou als moeder. Dat kan heel prettig zijn, maar soms ook niet als de moeder veel angst, verdriet, pijn of ongemak ervaart.

Mocht je als moeder langdurig negatieve gevoelens ervaren, vertel je kindje dan dat deze van jou zijn en laat ze uit je stromen. Dit geldt vooral bij langdurige gevoelens van angst, stress, onzekerheid, boosheid en verdriet, etc. En ook dit voorkom je niet altijd, je bent immers een mens en soms gebeuren er dingen waar je geen invloed of controle over hebt. Je kindje kiest jou niet voor niets als moeder en heeft misschien zelf een levensles te leren uit deze situaties. Dus voel je niet schuldig. Het is soms gewoon zoals het is.

Als dit toch gebeurt omdat het een levensles van je kindje is, kan je kindje met die emotie worden geboren en mag dit tijdens zijn of haar leven op aarde, samen met de ouders, verwerkt worden. Dit kan ook lichamelijk verwerkt worden door bijvoorbeeld een allergie, eczeem, berg op het hoofd, extreem veel huilen, etc. Maar hier kan heling op plaatsvinden, waardoor dit vermindert en/of verdwijnt. In veel van de gevallen verdwijnt het vanzelf.

Wij hebben hier zelf ook mee te maken gehad bij onze kinderen. Ook hierover verschijnt binnenkort een blog.

Hetzelfde geldt voor doorgegeven trauma's. Deze komen aan het licht omdat de energie matcht met een van de ouders en mag dan alsnog verwerkt worden. Dus het kind spiegelt via de energie wat de ouder in zichzelf nog mag aankijken en verwerken.

Na 4 maanden verblijf je permanent als ziel in de baarmoeder en wacht je samen met je moeder op het moment dat je geboren gaat worden op aarde.

Je connectie met de bron wordt minimaal en dat kan heel koud en angstig voelen, zeker als er ook een leegte in het hart van je moeder aanwezig is, een gebrek aan zelfliefde.

In de bron is de verbinding met alles puur liefde, het eenheidsbewustzijn. En dan voel je ineens afgescheidenheid, tweestrijd, omdat je alleen in de baarmoeder bent. De liefde en warmte van je ouders kunnen deze pijn verzachten. Praat veel tegen je kindje en leg regelmatig je handen op de buik. Ook rustgevende muziek kan ondersteunend zijn.

Soms komen de zielen met zijn tweeën naar de aarde, maar gaat of moet één ziel toch afscheid nemen en besluit om terug te gaan naar de bron. Dit is een heel pijnlijk proces dat erg voelbaar kan zijn in je aardse leven. Je voelt je dan alleen, bent altijd op zoek naar iets, voelt je niet compleet, zelfs al ben je omringd door mensen die van je houden. Ook hier kan heling op plaatsvinden wanneer de tijd daar rijp voor is in je aardse leven.

Welkom op aarde

En dan is de tijd aangebroken. Een spannende tijd voor moeder en kind.

Wanneer gebeurt het? Hoe gebeurt het? Het vraagt totale overgave aan je lichaam, want dat weet precies hoe een natuurlijke bevalling mag verlopen.

Er zijn een aantal basis ingrediënten die nodig zijn voor een zo natuurlijk mogelijke bevalling:

 • Een ontspannen lichaam. Tijdens de bevalling van mijn eerste kind was ik een bonk stress. Ik wist niet wat me te wachten stond, ik had pijn en ik was op dat moment een controlefreak, dus overgave was best een dingetje. Ik had echt pijnbestrijding nodig door de paniek en stress die ik ervaarde. Ik had geen verbinding met mijn lijf.

Bij de tweede en derde was ik al bewuster en had ik vertrouwen in mijn lijf en was ik totaal in overgave, waardoor de pijn ook minder was. Natuurlijk ook doordat de weg al vrij was gemaakt door de eerste, maar dat was slechts een klein onderdeel waardoor de bevallingen zo vlot en snel verliepen en ik zonder pijnbestrijding kon bevallen.

 • Verbinding met & vertrouwen in je lijf & intuïtie (3e, 6e & 7e chakra)

Je lichaam weet precies wat er nodig is om je kind gezond op de wereld te zetten. Luister ernaar. Ga niet over de grenzen van je lijf. Leer voelen wat je lichaam nodig heeft aan rust en voedingsstoffen om je kindje zo natuurlijk en gezond mogelijk op de wereld te zetten.

Je intuïtie (oerinstinct) wijst je de weg. Luister ernaar.

 • Kanttekening bij gezond: Sommige zielen kiezen ervoor om met een ziekte, klacht, of afwijking geboren te worden om te ervaren hoe het is om op aarde te leven of om deze op aarde te helen. Dit zijn pittige lessen als mens, maar ook hier is overgave weer het sleutelwoord. Hoe kunnen wij als gezin volop leven met een gekozen ziekte of klacht? Welke waardevolle lessen vanuit liefde en verbinding hebben wij hierin samen te leren?

Deze informatie is gechanneld en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Voel zelf wat goed en kloppend voelt voor jou.

 • Ontspannen bekkenbodem

Hoe meer jij je bekkenbodem kunt ontspannen, en jij jezelf veilig voelt in je aardse leven, hoe makkelijker je kindje eruit kan komen en zich ook veilig voelt om daadwerkelijk te landen op aarde. Pak dus ook hier je trauma's aan in je 1e en 2e chakra.

 • Overgave (3e chakra)

Alle controle loslaten om in overgave te kunnen zakken aan je lichaam voor de geboorte van je kindje.

 • Je plek innemen en je laten horen (5e chakra)

Zorg dat je de regie houdt daar waar jij die instinctief voelt. Laat horen wat jij voelt wat nodig is en laat los en vertrouw op de arts waar dat ook nodig is. Werk samen, vertel wat je voelt en wat je wensen zijn.

Luister echt naar je lijf en je kindje. Zij weten wat goed voor je is.

Oefening: In verbinding met je lichaam
Sluit je ogen en maak verbinding met je lichaam.
Voel hoe je lichaam aanvoelt. En voel daarna ook wat het nodig heeft. Als je de vraag stelt zal je dit voelen, zien of horen vanuit je intuïtieve gaven.

Geef je lichaam dat fysiek maar ook energetisch. Zie maar voor je hoe de cellen van je lichaam zich opvullen met rust, ontspanning, liefde , warmte ect.
Onderschat de kracht van visualisatie niet. Wat je denkt/ziet ga je voelen en het lichaam gaat zich er naar gedragen.

Oefening In verbinding met je baby

Maak contact met je baby door je handen op de buik te leggen. Dit geld ook voor de vader.
Maak denkbeeldig contact met je baby en nodig het eventueel uit om tegen je handen aan te komen liggen. Zullen ze niet altijd doen, maar de moeite waard om te proberen.

Sluit je ogen en voel de energie van je baby. Hoe is het met hem/haar. Is deze al klaar voor de bevalling of voel je angst of spanning. Vertel haar of hem dat je misschien ook wel bang bent, maar dat je vertrouwd op jezelf, de baby en je lichaam. En dat jullie samenwerken om rustig en veilig op aarde geboren te kunnen worden.
Zing een liedje of fluister lieve woordjes, stuur wat liefde.  De baby kan je horen en je voelen.

Je kunt deze oefening ook doe dat je contact maakt met jezelf toen jij nog een baby was en voelen wat jij toe nodig had.

Tijdens de geboorte is het belangrijk om de verbinding te blijven voelen. Om energetisch tegen de baby te praten.

Je bent veilig, kom maar. Het is altijd een spannende reis van 9 maanden veilig in je buik en dan ineens wordt je naar beneden gedrukt niet wetend waarheen. Onderschat dat effect niet op de baby. Geef het alle liefde en aandacht waar het omvraagt en vertrouw daarin op je gevoel en moederinstinct. En van vader natuurlijk ook. 

Hoe de bevalling zal lopen weet niemand. Dit is letterlijk een lesje overgave en er op vertrouwen dat je kindje op de juiste manier ter wereld zal komen. En dat klinkt misschien lekker makkelijk, maar het is het enige wat ontspanning brengt in jezelf en je lijf. Vertrouwen dus. Op jezelf en degene die de bevalling mee begeleid.

Zijn er nog vragen stel ze gerust, wie weet beantwoorden we je vraag middels een channeling of uit eigen ervaring.