fbpx

Een Healing is een holistische en spirituele werkwijze om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Hierbij wordt gewerkt op verschillende lichaamslagen. We hebben het dan over de fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele laag.

Bij deze werkwijze wordt gewerkt met energie die door iedereen stroomt en die overal aanwezig is.

Door te werken te werken met deze energieën kan het zelfhelend vermogen geactiveerd worden, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden. En verlichting in het lichaam kan ontstaan.

Door regelmatig een healing te ontvangen en blokkades te helen, is het mogelijk om van bepaalde klachten af te komen.

Een Healing kan ondersteunend werken, maar raadpleeg voor de zekerheid altijd een arts bij ziektes of andere ongemakken.

Healing op de 4 verschillende lagen

Healing op de fysieke laag

Bij lichamelijke klachten kan een Healing verlichting bieden. Onderliggend aan de pijn op de fysieke laag, zit vrijwel altijd een emotionele pijn opgeslagen.

Door een Healing toe te passen op de fysieke laag kan het zelfhelend vermogen geactiviteerd worden en het helingsproces kan versneld of van start gaan.

Waardoor pijn verminderd of verdwijnt en meer ontspanning in het lijf ontstaat.


Healing op de emotionele laag

Zoals hierboven benoemd zit er onder de fysieke pijn vrijwel altijd een emotionele pijn.

Wanneer men een gevoel van onveiligheid ervaart kan zich dit o.a. uiten tot rugpijn of darmklachten.

Door de Healing te richten op de veiligheid kan de lichamelijk klacht verminderen of verdwijnen. Ook de oorzaak van deze klachten wordt aangepakt, waardoor de lichamelijk klachten niet meer terug hoeven te komen.


Healing op de mentale laag

Een healing op de mentale laag houdt in dat de focus ligt op de geest en je gedachten.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je door bepaalde overtuigingen moeilijk je grens aan kan geven. Of dat ene gesprek niet durft aan te gaan.

Een healing op de mentale laag zorgt ervoor dat o.a. je gedachten positief herformuleerd worden, zodat positieve denkpatronen gecreëert worden. Waardoor je onderbewuste ook vanuit deze nieuwe overtuigingen aangestuurd wordt.


Healing op de energetische laag

Wanneer op deze laag gewerkt wordt, dan richt zich men op het energiesysteem. Er is aandacht voor o.a. de chakra's, energiebanen en de aura.

Het kan zijn dat je door een gevoel van onveiligheid het gevoel hebt dat je continu de omgeving in de gaten moet houden en de omgeving moet scannen. Zodat je kan checken of je wel veilig bent.

Hierdoor sta je altijd aan en open. Dus ook je energiesysteem. Andere energieën die niet van jou zijn, kunnen dus gemakkelijker aan je vastplakken.

Dit kan een gevoel geven van overprikkeling, vermoeidheid, gedachtes die niet van jou zijn of dat je veel aan het nadenken en piekeren bent.

Healing


Wat is een healer?

Een healer is iemand die getraind is om te werken met de energie die zich bevindt in en om het menselijk lichaam.

Een healer is een doorgeef kanaal van energie. De healer stimuleert de stroming van energie tijdens een Healing, blokkades worden aangekeken, doorvoelt en losgelaten en zover dat kan.

Een healer kan vele tools en technieken gebruiken, waaronder meditatie, handoplegging, klankhealing, kristallen en het toepassen van een Reading.

Het is belangrijk om te onthouden dat healers niet zelf genezen. Zij activeren het zelfhelend vermogen van het lichaam en begeleiden in het activeren van jouw natuurlijke bronlicht en dan laat alles vanzelf los want niet in lijn is met je ware zelf. 


Wat doen ze bij een healing?

Het doel is om blokkades in de chakra's of in de vier verschillende lagen van het lichaam te verlichten of te verwijderen en het zelfhelende vermogen van het lichaam te stimuleren. Ook kan met een Healing de levensenergie gestimuleerd worden.

Healers kunnen ook technieken gebruiken zoals visualisatie, meditatie, ademwerk, geluidstherapie en Reading.

De sessies die gegeven worden door de L.I.C.H.T. Coaches worden ook wel de L.I.C.H.T. Healingmethode genoemd. Dit is een krachtige werkwijze van waaruit volledig intuïtief gewerkt wordt.

Hierbij wordt een combinatie gemaakt tussen Healing, Reading, Familieopstelling en Intuïtieve Opstellingen.

Elke sessie is uniek en wordt afgestemd op de individuele behoeften en de ingebrachte vraag van de persoon.


Wat zijn blokkades

Een blokkade is een energiebelemmering die ervoor zorgt dat de stroom van energie in of om het lichaam niet meer vrij kan stromen. Ook kan er een blokkade zitten in een chakra.

Deze blokkades kunnen ontstaan door fysieke gezondheidsproblemen, emotionele trauma's, stress, negatieve gedachten of energetische onrust.

En deze kunnen verdwijnen als jij weer gaat trillen op jouw unieke Lichtfrequentie. 

Healing


Voordelen van een Healing

Het ontvangen van een healing kan een positief effect hebben alle allerlei vlakken van je leven. Het is een prachtige manier om zowel je lichaam, geest en ziel te verzorgen.

Hier zijn enkele voordelen die je kunt ervaren van een healing.

Hoe voel je je na een Healing?

De ervaring na een Healing verschilt per persoon. Dit heeft met allerlei factoren te maken. Bijvoorbeeld wat was het thema van de Healing en hoe diepgaand was het.

Na een healing maar ook tijdens een sessie kun je een ontspannen, helder en vernieuwd gevoel ervaren. Ook kan je je emotioneel voelen. Gefrustreerd door de innerlijke boosheid die los komt of angstig.

Het kan voelen alsof een last van je schouders is gevallen, waarbij je een minder zwaar gevoel ervaart.

Je kan ook meer energie hebben, beter slapen, en het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst.

Welke vormen van Healing zijn er?

Er zijn veel verschillende vormen van healing, elk met hun eigen unieke technieken en benaderingen. Ook al hebben ze andere benamingen, het doel is bij elke vorm hetzelfde.

Op in balans brengen van het lichaam en de geest. En stimuleren van de persoonlijke groei, heling, gezondheid, welzijn en bewustzijn.

Wij werken voornamelijk met Chakra - en Cel Healing en dan rechtstreeks via de Lichtwereld zelf die ons de informatie verschaft die nodig is. 


Chakra Healing

Chakra healing richt zich op de zeven hoofdchakra's in ons lichaam.

Chakra's zijn energetische centra die elk in verbinding staan met specifieke fysieke, emotionele en spirituele thema's waar wij als mens mee kunnen worstelen.

Door met deze chakra's te werken, kan een healer samen met jou je unieke Bronlicht activeren en de energie opnieuw in balans brengen, wat resulteert in een verbeterd welzijn.

Chakra raken verstopt en stromen niet meer door. We zijn bang ons Licht te stralen. Door ons innerlijke Licht en elka chakra te activeren gaat de Lichtenergie weer stromen door heel je energiessyteem en worden jouw Lichtkrachten weer voelbaar in jezelf en je leven. 


Cel Healing

Iedere cel bestaat in de kern uit het pure bronergie Liefde wat jij in de kern bent. Door je dat weer te herinneren en je cellen de opdracht te geven weer terug te keren naar de pure staat van zijn verdwijnen klachten en ziekten en kun jij je leven gaan leven zoals het bedoelt is. 

Wanneer je cellen gaan trillen op je unieke Lichtfrequentie laat het alles los want niet meer bij je pas en trekt het alles AAN wat WEL bij je hoort en wat je nodig hebt om je zielsmissie te voltooien. Kun je jezelf healen?

Het is absoluut mogelijk om jezelf te healen. Iedereen is in staat om contact te maken met je innerlijke healer. Jezelf healen wordt ook wel zelfhealing genoemd.

Bij zelfhealing doe je precies hetzelfde als bij het geven van een healing op een ander. De energie laat je door je heen stromen en je helende handen houd je op je eigen lichaam.

Wat ondersteunend kan werken bij zelfhealing is het gebruik van een meditatie.

In verbinding met je spirituele wezen

Bekijk de video hieronder en maak contact met je innerlijke healer

Hoe werkt een healing op afstand?

Een Healing op afstand is een vorm van Healing waarbij de healer en de ontvanger niet bij elkaar zijn in dezelfde ruimte.

De Healing werkt vanuit het principe dat energie niet beperkt is door tijd of ruimte. Maar dat het overal naar toe kan stromen. Het werkt op dezelfde manier als een gewone Healing. En het effect is hetzelfde.

De Healer stemt af op de persoon die een Healing ontvangt. Het is dan fijn om tijdens de Healing telefonisch contact te hebben, zodat de Healer de ontvanger goed kan begeleiden met behulp van visualisaties bijvoorbeeld.

Healing en persoonlijke groei

Healing kan een belangrijke rol spelen in je persoonlijke ontwikkeling. Het helpt bij het loslaten van oude patronen, belemmerende overtuigingen, pijnen en negatieve gevoelens.

Het kan je ook helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf, je gedrag en je leven, waardoor je bewustere keuzes kunt maken en de persoon kan zijn die je in werkelijk wilt zijn.

Tips voor het ontvangen van een healing

Als je overweegt om een healing te ontvangen, zijn er een paar dingen die je in gedachten kunt houden om de ervaring zo positief en ontspannen mogelijk te maken.

Ga open en ontvankelijk de sessie in, zonder specifieke verwachtingen.

Zorg ervoor dat je je comfortabel, ontspannen en veilig voelt met een healer of een L.I.C.H.T. Coach. Onze eigen opgeleide L.I.C.H.T. Coaches zijn opgeleid om ervoor te zorgen dat er een veilige setting wordt neergezet.

Communicatie is belangrijk. Voel je vrij om je gevoelens en ervaringen te delen. Hierdoor zal de sessie beter stromen.

Drink voldoende water na de sessie en zorg goed voor jezelf.

Een Healing is een persoonlijk proces en ieders ervaring is uniek.

Kan iedereen leren healen?

Het antwoord is JA. Iedereen kan leren Healen. Het is een natuurlijke gave die we allemaal in ons hebben. Daarvoor heb je geen inwijding voor nodig. Het stroomt al in en door ons heen.

Zelfheling kan je al in één dag leren. Wil je een traject volgen om jezelf te ontwikkelen, bewustzijn te vergroten en jezelf helen?

Dan is leergang 1: Verlicht je Chakra's iets voor jou. 

Wanneer het op professionele wijze ingezet wordt heeft het meer oefening en bewustwording nodig, omdat je ook met iemand anders werkt.

Als jij Healing wilt toepassing in je praktijk of wil je leren Healen? Dan is de opleiding Energetisch Geneeskunde wellicht iets voor jou.