fbpx

Een Healing is een holistische en spirituele werkwijze om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Hierbij wordt gewerkt op verschillende lichaamslagen. We hebben het dan over de fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele laag.

Bij deze werkwijze wordt gewerkt met energie die door iedereen stroomt en die overal aanwezig is.

Door te werken te werken met deze energieën kan het zelfhelend vermogen geactiveerd worden, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden. En verlichting in het lichaam kan ontstaan.

Door regelmatig een healing te ontvangen en blokkades te helen, is het mogelijk om van bepaalde klachten af te komen.

Een Healing kan ondersteunend werken, maar raadpleeg voor de zekerheid altijd een arts bij ziektes of andere ongemakken.

Healing op de 4 verschillende lagen

Healing op de fysieke laag

Bij lichamelijke klachten kan een Healing verlichting bieden. Onderliggend aan de pijn op de fysieke laag, zit vrijwel altijd een emotionele pijn opgeslagen.

Door een Healing toe te passen op de fysieke laag kan het zelfhelend vermogen geactiviteerd worden en het helingsproces kan versneld of van start gaan.

Waardoor pijn verminderd of verdwijnt en meer ontspanning in het lijf ontstaat.


Healing op de emotionele laag

Zoals hierboven benoemd zit er onder de fysieke pijn vrijwel altijd een emotionele pijn.

Wanneer men een gevoel van onveiligheid ervaart kan zich dit o.a. uiten tot rugpijn of darmklachten.

Door de Healing te richten op de onveiligheid kan de lichamelijk klacht verminderen of verdwijnen. Ook de oorzaak van deze klachten wordt aangepakt, waardoor de lichamelijk klachten niet meer terug hoeven te komen.

Dit kan alleen wanneer de emotionele pijn volledig is doorvoeld en losgelaten.


Healing op de mentale laag

Een healing op de mentale laag houdt in dat de focus ligt op de geest en je gedachten.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je door bepaalde overtuigingen moeilijk je grens aan kan geven. Of dat ene gesprek niet durft aan te gaan.

Een healing op de mentale laag zorgt ervoor dat o.a. je gedachten positief herformuleerd worden, zodat positieve denkpatronen gecreëert worden. Waardoor je onderbewuste ook vanuit deze nieuwe overtuigingen aangestuurd wordt.


Healing op de energetische laag

Wanneer op deze laag gewerkt wordt, dan richt zich men op het energiesysteem. Er is aandacht voor o.a. de chakra's, energiebanen en de aura.

Het kan zijn dat je door een gevoel van onveiligheid het gevoel hebt dat je continu de omgeving in de gaten moet houden en de omgeving moet scannen. Zodat je kan checken of je wel veilig bent.

Hierdoor sta je altijd aan en open. Dus ook je energiesysteem. Andere energieën die niet van jou zijn, kunnen dus gemakkelijker aan je vastplakken.

Dit kan een gevoel geven van overprikkeling, vermoeidheid, gedachtes die niet van jou zijn of dat je veel aan het nadenken en piekeren bent.

Healing


Wat is een healer?

Een healer is iemand die getraind is om te werken met de energie die zich bevindt in en om het menselijk lichaam.

Een healer is een doorgeef kanaal van energie. De healer stimuleert de stroming van energie tijdens een Healing, blokkades worden aangekeken, doorvoelt en losgelaten en zover dat kan.

Een healer kan vele tools en technieken gebruiken, waaronder meditatie, handoplegging, klankhealing, kristallen en het toepassen van een Reading.

Het is belangrijk om te onthouden dat healers niet zelf genezen. Zij activeren het zelfhelend vermogen van het lichaam en helpen bij het doorvoelen van de losgekomen emoties, pijnen en gevoelens.


Wat doen ze bij een healing?

Het doel is om blokkades in de chakra's of in de vier verschillende lagen van het lichaam te verlichten of te verwijderen en het zelfhelende vermogen van het lichaam te stimuleren. Ook kan met een Healing de levensenergie gestimuleerd worden.

Healers kunnen ook technieken gebruiken zoals visualisatie, meditatie, ademwerk, geluidstherapie en Reading.

De sessies die gegeven worden door de L.I.C.H.T. Coaches worden ook wel de L.I.C.H.T. Healingmethode genoemd. Dit is een krachtige werkwijze van waaruit volledig intuïtief gewerkt wordt.

Hierbij wordt een combinatie gemaakt tussen Healing, Reading, Familieopstelling en Intuïtieve Opstellingen.

Elke sessie is uniek en wordt afgestemd op de individuele behoeften en de ingebrachte vraag van de persoon.


Wat zijn blokkades

Een blokkade is een energiebelemmering die ervoor zorgt dat de stroom van energie in of om het lichaam niet meer vrij kan stromen. Ook kan er een blokkade zitten in een chakra.

Deze blokkades kunnen ontstaan door fysieke gezondheidsproblemen, emotionele trauma's, stress, negatieve gedachten of energetische onrust.

Dit kan leiden tot diverse ongemakken of problemen.

In een Healing sessie werkt een healer op de blokkades om deze te verlichten of te laten verdwijnen, zodat de energie weer vrij kan stromen en men zich weer fijn en ontspannen kan voelen.


Met welke energie wordt gewerkt tijdens een Healing?

Wij mensen bestaan uit energie, net zoals dieren en de natuur. Alles wat leeft bestaat uit energie. Deze energie heeft verschillende benamingen, afhankelijk van de cultere of spirituele afkomst.


Universele en aardse energie

Universele energie is de energie die uit het universum gehaald kan worden.

De aardse energie is afkomstig vanuit de aarde.

Bij de Chakra Healer opleiding, de L.I.C.H.T. Coach opleiding en de Energetisch Kindercoach opleiding werken we voornamelijk met deze energie.


Levensenergie

Levensenergie is de essentiële kracht die ons levend houdt. Het stroomt door ons lichaam en voedt elke cel, elk orgaan en elk systeem. Zonder levensenergie, zouden we simpelweg niet bestaan.


Prana

Prana is een term uit de oude Indiase traditie en betekent letterlijk "levensadem". Het is de vitale energie die alle leven in het universum aanstuurt en stroomt door onze energiebanen in ons lichaam.

Er zijn mensen die beweren te kunnen leven van prana. Ze eten en drinken niet. Met niet wordt bedoeld: Nooit.

Zij leven van de prana die zich bevindt in en om ons heen.


Qi

In de Chinese geneeskunde wordt de term Qi (uitgesproken als 'chi') gebruikt. Net als Prana, wordt Qi beschouwd als de levenskracht of levensenergie die door het lichaam stroomt. Het zorgt ervoor dat we kunnen functioneren en leven.


Overige voorbeelden

Zo er verschillende benamingen voor de energie die door ons heen stroomt. In Japan wordt de term 'Ki' gebruikt, in de Polynesische cultuur noemt men het 'Mana' en in de Tibetaanse spiritualiteit wordt het 'Lung' genoemd.

Er zijn zelfs Healers die beweren dat ze met Maria energie werken, maar ook Drakenenergie en feeënenergie.

Het zijn verschillende benamingen, maar in de kern verwijzen ze naar hetzelfde. De energie die in en om ons heen stroomt.

Healing


Voordelen van een Healing

Het ontvangen van een healing kan een positief effect hebben alle allerlei vlakken van je leven. Het is een prachtige manier om zowel je lichaam, geest en ziel te verzorgen.

Hier zijn enkele voordelen die je kunt ervaren van een healing.

Hoe voel je je na een Healing?

De ervaring na een Healing verschilt per persoon. Dit heeft met allerlei factoren te maken. Bijvoorbeeld wat was het thema van de Healing en hoe diepgaand was het.

Na een healing maar ook tijdens een sessie kun je een ontspannen, helder en vernieuwd gevoel ervaren. Ook kan je je emotioneel voelen. Gefrustreerd door de innerlijke boosheid die los komt of angstig.

Het kan voelen alsof een last van je schouders is gevallen, waarbij je een minder zwaar gevoel ervaart.

Je kan ook meer energie hebben, beter slapen, en het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst.

Fysieke, emotionele, mentale en energetische voordelen

Fysiek kan het helpen om pijn te verminderen, het herstelproces te versnellen, en het immuunsysteem te versterken.

Emotioneel kan het ondersteunen bij het loslaten van oude patronen, trauma's, pijnen en negatieve emoties.

Mentale voordelen kunnen bijvoorbeeld een rustiger hoofd ervaren of minder in je hoofd zitten. Maar ook een verbeterde focus.

Energetisch kan een healing leiden tot dieper inzicht in jezelf, je doelen en je levenspad. Het kan je helpen om beter in contact te komen met je innerlijke wijsheid en intuïtie.

Kortom, healing kan ondersteuning bieden aan een diepgaande transformatie in je leven en je ondersteunen om je volle potentieel te bereiken.


Welke vormen van Healing zijn er?

Er zijn veel verschillende vormen van healing, elk met hun eigen unieke technieken en benaderingen. Ook al hebben ze andere benamingen, het doel is bij elke vorm hetzelfde.

Op in balans brengen van het lichaam en de geest. En stimuleren van de persoonlijke groei, heling, gezondheid, welzijn en bewustzijn.


Chakra Healing

Chakra healing richt zich op de zeven hoofdchakra's in ons lichaam.

Chakra's zijn energetische centra die elk in verbinding staan met specifieke fysieke, emotionele en spirituele thema's waar wij als mens mee kunnen worstelen.

Door met deze chakra's te werken, kan een healer eventuele blokkades opruimen en de energie opnieuw in balans brengen, wat resulteert in een verbeterd welzijn.

Wanneer iemand sterk het gevoel heeft dat hij niet zich niet goed genoeg voelt en vaak het idee heeft dat hij iets verkeerds doet, dan kan er een blokkade zitten in het eerste chakra.

Het thema 'onzekerheid' wordt getriggerd in dit Chakra waardoor een blokkade kan ontstaan. Dit kan zich uiten in fysieke klachten zoals rugpijn of darmklachten.

Door het chakra in balans te krijgen, waar waarschijnlijke meerdere sessies voor nodig zijn, kunnen klachten afnemen. Belangrijk is wel of de Healer op een diep niveau kan werken om de blokkade daadwerkelijk te helen.

Belangrijk daarbij is of de persoon in kwestie de 'onzekerheid' kan voelen, doorvoelen en loslaten.

Dan is er sprake van een volledige Heling.


Aura Healing

Aura healing gaat over het werken met de energievelden die ons lichaam omringen. De aura bestaat uit verschillende lagen. Zie het als een luchtbel die om je heen zin.

Deze vorm van Healing kan helpen om energetische disbalans en lekken te herstellen die kunnen leiden tot bijvoorbeeld vermoeidheid of ervaren van bepaalde zwaarte.

Wanneer iemand vermoeidheid ervaart, kan het zijn dat hij energie van een ander met zich mee draagt in zijn aura.

Ook kunnen er door overmatig alcohol, drugs en medicatie gebruik gaten ontstaan in het aura. Wat ervoor kan zorgen dat je energie 'lekt'.

Een Healing op het aura kan ervoor zorgen dat het aura gedicht wordt en de overtollige energie afgevoerd kan worden.


Energetische Healing

Energetische healing is een algemene term van de verschillende soorten Healing die er zijn.


Reiki

Reiki is een vorm van energiehealing die is ontstaan in Japan. Het omvat de handoplegging om de energiestroom in het lichaam te bevorderen en het zelfhelende vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Om Reiki te 'kunnen' geven heb je eerst een inwijding nodig.

Of dat echt nodig is, is de vraag. Bij de andere vormen van Healing heb je geen inwijding nodig. En deze Healers zijn ook in staat om mooie en diepgaande Healings te geven.


Healing op Meridianen

Meridianen zijn de energiebanen die door het menselijk lichaam stroomt. Elke meridiaan heeft een andere betekenenis en kan in verbinding staan met een bepaald orgaan.

Wanneer een meridiaan niet goed doorstroomt kan men bepaalde klachten en/of ziektes ervaren die verbonden zijn met deze energiebaan.

Acupunctuur en acupressuur zijn soort Healingsvormen die zich richten op de meridianen.

Maar ook met de hand kan men de meridianen weer vrij laten stromen.


Healing op kinderen

Een Healing kan ook toegepast worden op kinderen. Deze Healings zijn niet zo diepgaand als bij volwassenen. Voornamelijk zijn de healings op kinderen bedoeld om stress, spanningen of een druk hoofd te verminderen.

Kinderen zijn nog puur en licht. In hun korte leven hebben ze meestal geen heftige trauma's dat geheeld moet worden.

Een Energetisch Kindercoach is gespecialiseerd in het geven van healings bij kinderen. Met een speciale techniek die wordt geleerd bij de opleiding Energetisch Kindercoach kan je eenvoudig bijvoorbeeld overprikkeling bij de kindjes weghalen.

Overig

Ook al hebben deze Healingsvormen verschillende namen. Het komt eigenlijk op hetzelfde neer: Het werken met de energie in en om ons heen.

Onze manier van het geven van een Healing is intuïtief. Waarbij jij je handen laat leiden door je intuïtie, zonder inwijding. Iedereen is in staat om de Energie in jou en door jouw heen te laten stromen naar een ander.

Dat zien we elke keer weer tijdens de Chakra Healer opleiding.

Wanneer je nog een stapje verder wilt en echt het verschil wil maken tussen jou en met Healen en wilt werken met de L.I.C.H.T. Healings methode, waarbij Healing, Reading, Familieopstelling en Intuïtieve opstellingen gecombineerd worden, om echt het verschil te maken tussen jou en de andere coaches.

Neem dan is een kijkje bij de L.I.C.H.T. Coach opleiding en de Energetisch Kindercoach opleiding.


Kun je jezelf healen?

Het is absoluut mogelijk om jezelf te healen. Iedereen is in staat om contact te maken met je innerlijke healer. Jezelf healen wordt ook wel zelfhealing genoemd.

Bij zelfhealing doe je precies hetzelfde als bij het geven van een healing op een ander. De energie laat je door je heen stromen en je helende handen houd je op je eigen lichaam.

Wat ondersteunend kan werken bij zelfhealing is het gebruik van een meditatie.

In verbinding met je spirituele wezen

Bekijk de video hieronder en maak contact met je innerlijke healer

Hoe werkt een healing op afstand?

Een Healing op afstand is een vorm van Healing waarbij de healer en de ontvanger niet bij elkaar zijn in dezelfde ruimte.

De Healing werkt vanuit het principe dat energie niet beperkt is door tijd of ruimte. Maar dat het overal naar toe kan stromen. Het werkt op dezelfde manier als een gewone Healing. En het effect is hetzelfde.

De Healer stemt af op de persoon die een Healing ontvangt. Het is dan fijn om tijdens de Healing telefonisch contact te hebben, zodat de Healer de ontvanger goed kan begeleiden met behulp van visualisaties bijvoorbeeld.

Healing en persoonlijke groei

Healing kan een belangrijke rol spelen in je persoonlijke ontwikkeling. Het helpt bij het loslaten van oude patronen, belemmerende overtuigingen, pijnen en negatieve gevoelens.

Het kan je ook helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf, je gedrag en je leven, waardoor je bewustere keuzes kunt maken en de persoon kan zijn die je in werkelijk wilt zijn.

Tips voor het ontvangen van een healing

Als je overweegt om een healing te ontvangen, zijn er een paar dingen die je in gedachten kunt houden om de ervaring zo positief en ontspannen mogelijk te maken.

Ga open en ontvankelijk de sessie in, zonder specifieke verwachtingen.

Zorg ervoor dat je je comfortabel, ontspannen en veilig voelt met een healer of een L.I.C.H.T. Coach. Onze eigen opgeleide L.I.C.H.T. Coaches zijn opgeleid om ervoor te zorgen dat er een veilige setting wordt neergezet.

Communicatie is belangrijk. Voel je vrij om je gevoelens en ervaringen te delen. Hierdoor zal de sessie beter stromen.

Drink voldoende water na de sessie en zorg goed voor jezelf.

Een Healing is een persoonlijk proces en ieders ervaring is uniek.

Kan iedereen leren healen?

Het antwoord is JA. Iedereen kan leren Healen. Het is een natuurlijke gave die we allemaal in ons hebben. Daarvoor heb je geen inwijding voor nodig. Het stroomt al in en door ons heen.

Zelfheling kan je al in één dag leren. Wil je een traject volgen om jezelf te ontwikkelen, bewustzijn te vergroten en jezelf helen?

Dan is leergang 1: Verlicht je Chakra's iets voor jou. 

Wanneer het op professionele wijze ingezet wordt heeft het meer oefening en bewustwording nodig, omdat je ook met iemand anders werkt.

Als jij Healing wilt toepassing in je praktijk of wil je leren Healen? Dan is de opleiding Energetisch Geneeskunde wellicht iets voor jou.