fbpx

Wanneer we het hebben over heling en persoonlijke ontwikkeling, ligt de focus vaak op het hier en nu. Soms komt het wel eens voor dat een bepaald obstakel of pijnstuk dat je kan tegenkomen in je leven niet van dit leven is. Maar uit een leven dat je ziel al eerder heeft geleefd. We spreken dan van een vorig leven.

Het kan ook zijn dat de healer of de L.I.C.H.T. Coach het gevoel heeft dat een bepaald pijnstuk of thema voortkomt uit een vorig leven.

Wat zijn vorige levens?

Je komt naar de aarde om een leven te leven. Je ziel kiest bewust voor een bepaald leven om specifieke lessen te leren of taken uit te voeren. 

Wanneer je sterft, gaat je ziel weer terug naar de bron om daar de ervaringen uit te wisselen die je hebt opgedaan in je leven. Na een poosje kan je als ziel beslissen dat je weer terug wilt naar aarde om nieuwe ervaringen op te doen. Je wordt opnieuw gereïncarneerd en je ziel krijgt een nieuw lichaam.

Elk leven dat je ziel heeft ervaren vóór je huidige leven, wordt beschouwd als een 'vorig' leven. Je hebt waarschijnlijk al honderden of meer vorige levens gehad. 


Hoe vorige levens jou kunnen beïnvloeden

Onverwerkte trauma's, pijnlijke relaties, gemiste kansen, of zelfs beloftes gemaakt in een vorig leven kunnen zich in dit leven manifesteren als onverklaarbare angsten, gedragspatronen en zelfs fysieke ongemakken. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, maar het is wel mogelijk.

Een herkenning van een vorig leven hoeft niet altijd negatief te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook het gevoel hebben dat je iemand tegenkomt waar jij je meteen goed en vertrouwd bij voelt kan een herkenning zijn uit een vorig leven. Het is zelfs mogelijk dat je met bepaalde personen al meerdere levens hebt doorlopen en dat je afspraken maakt als ziel om het huidige leven te leven.

Een voorbeeld van een pijnstuk uit een vorige leven:

Je hebt eenonverklaarbare angst voor het verliezen van een kind, zelfs als je kinderen gezond en veilig zijn. Deze intense angst kan voortkomen uit een vorig leven waarin je wellicht een kind hebt verloren, en de pijn en het trauma van die ervaring kan invloed hebben op het huidige leven. Het kan zijn dat deze pijn is getriggerd door een bepaalde ervaring of het lezen over verlies.

Herkennen van de tekenen van vorige levens

Er zijn verschillende manieren waarop tekenen van vorige levens zich kunnen manifesteren. Dit kunnen zijn: onverklaarbare angsten of fobieën, sterke affiniteit of aversie tegen bepaalde culturen, periodes of plaatsen, déjà vu-ervaringen, onverklaarbare pijn of ziekte, dromen en visioenen van levens die niet van dit huidige leven zijn.

Een blokkade uit een vorige leven helen

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat pijnen uit een vorig leven je huidige leven in de weg zit. Veel negatieve ervaringen kunnen ook bij het vorige leven blijven en daar heb je in het huidige leven geen last van. 

Tijdens de healings en coaching momenten die we mogen geven komt het soms wel eens voor dat we een bepaald pijnstuk voelen in het huidige leven die een verbinding heeft met een vorig leven. 

L.I.C.H.T. Coaches zijn erin getraind om met deze ervaringen om te gaan. Zij zetten verschillende methoden in zoals Healing, Reading, meditatie en visualisatie.

Belangrijk bij het helen van een pijnstuk uit een vorig leven is dat het invloed heeft op het huidige leven. Als er iets zit wat voortkomt uit een vorig leven en het heeft geen invloed op het huidige leven, laat dat vorige leven maar met rust. Ga niet zomaar 'modderen' in vorige levens.

Middels een healing gericht op vorige levens kan het pijnstuk in het huidige leven geheeld worden.