fbpx

Als je ooit hulp hebt gezocht om met stress, angst of negatieve gedachten om te gaan, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord of te maken gehad met technieken om je gedachten te 'manipuleren'. Dit zijn trucjes die je leren hoe je negatieve gedachten kunt omzetten in positieve. Maar zijn deze trucjes genoeg om echte verandering te brengen? In deze blogpost bespreken we waarom het belangrijk is om verder te gaan dan alleen het 'manipuleren' van gedachten.Enter your text here...

Trucjes om gedachten te manipuleren

Trucjes om gedachten te manipuleren kunnen nuttig zijn. Ze kunnen je helpen om te stoppen met piekeren, of om een positievere kijk op het leven te krijgen. Maar ze pakken niet altijd de echte oorzaak van die negatieve gedachten aan.


Het belang van het aanpakken van gevoelens en emoties

Het is belangrijk om te begrijpen dat onze gedachten vaak een weerspiegeling zijn van onze gevoelens. Als we ons verdrietig, boos, of bang voelen, hebben we vaak negatieve gedachten. Als we proberen om deze gedachten te veranderen zonder de onderliggende gevoelens aan te pakken, is dat net alsof we proberen een lekkende kraan te repareren door het water op te dweilen, maar niet de lekkage zelf te repareren.

Voorbeelden van effectieve emotionele heling

Laten we een voorbeeld nemen. Stel je voor dat je steeds denkt: "Ik ben niet goed genoeg". Je kunt proberen om die gedachte te veranderen in "Ik ben goed genoeg". Maar als je diep van binnen echt voelt dat je niet goed genoeg bent, dan zal die negatieve gedachte waarschijnlijk terugkomen. 

Als je het negatieve gevoel van 'Ik ben niet goed genoeg' aankijkt en heelt. Dan kan je een gevoel creëren van 'Ik ben goed genoeg'. Dan zal je ook de daarbij horende gedachten krijgen.

Praktische tips voor het aanpakken van gevoelens en emoties

Om deze diepe gevoelens en emoties te helen zal je waarschijnlijk professionele hulp nodig hebben. Hiervoor kan je bij ons, Nick & Kirstie terecht of bij één van onze L.I.C.H.T. Coaches. 

Je kan het zelf doen middels meditatie en zelfheling, maar met professionele ondersteuning kan je wat diepgaander werken omdat een professional door je beschermingsmechanismen heen kan prikken.

Wat voel ik echt?

Het aanpakken van je gevoelens en emoties is een krachtige manier om negatieve gedachten te veranderen. Het is misschien niet altijd makkelijk, maar het kan je helpen om echte en blijvende verandering te bereiken. Dus de volgende keer dat je merkt dat je probeert je gedachten te 'manipuleren', vraag jezelf dan af: "Wat voel ik echt?" Het antwoord op die vraag kan de sleutel zijn tot diepere heling en persoonlijke groei.