fbpx

Een Energetisch Kindercoach kan bij allerlei 'problemen' energetische en praktische ondersteuning bieden aan kinderen, denk bijvoorbeeld aan kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling, niet lekker in hun vel zitten of angsten ervaren.

Een belangrijk aspect daarbij is dat de Coach kijkt naar het gevoel van het kind. Een Energetisch Kindercoach is gespecialiseerd in het afstemmen op het energiesysteem van het kind, om het gevoel en de ervaringen te verwoorden van het kind.

Een Energetisch Kindercoach kan en zal dit ook doen bij de ouders, want voor een blijvende verandering is het belangrijk dat de ouders ook worden meegenomen in het proces. Dit komt voort uit de gedachte dat het kind met zijn of haar gedrag iets spiegelt naar de ouders.

In de video hieronder vertel ik je kort over Wat een Energetisch Kindercoach is en waarom er meer nodig zijn.

Een Energetisch Kindercoach kijkt naar het hele gezinssyteem

Doordat de coach vanuit een energetisch oogpunt werkt en ervanuit gaat dat een kind altijd iets spiegelt en daar vaak ook 'problemen uit voort komen, is het enorm belangrijk om de ouders mee te nemen in het proces.

Dit betekent dat de coach aandacht besteed aan het energetisch veld van de ouder, zodat zij hun pijnen en stukken aankijken en helen.

Hierdoor komen de ouders beter in hun vel te zitten en de kinderen zullen anders en positiever reageren op de ouders. Simpelweg omdat zij een ander energetisch veld neerzetten.


Kind is een spiegel van de ouder

Kinderen zijn gevoelig voor de energie en emoties van hun ouders en reageren daarop. Als een ouder bijvoorbeeld gestrest of angstig is, kan het kind deze emoties spiegelen en zelf ook angstig of gestrest worden.

Of als één van de ouders kampt met onzekerheid, dan kan de onzekerheid van het kind daar vandaan komen.

Ze reageren dan op het energetisch veld wat de ouder met zich meedraagt. De 'problemen' waar de kinderen mee zitten kunnen verminderen of verdwijnen als de ouder aan het stuk werkt en heelt wat het kind spiegelt.

Het is daarom belangrijk voor ouders om zich bewust te zijn van hun eigen emoties en gedrag, omdat dit een invloed heeft op het welzijn en gedrag van hun kinderen.


Welke energetische behandelingen past een Energetisch Kindercoach toe

Om de spiegels van het kind in kaart te brengen kan een Familie opstelling met een ouder gedaan worden. Ook de verbindingen binnen het gezin worden inzichtelijk en pijnen die voortkomen in de familielijn kunnen geheeld worden.

Maar ook persoonlijke overtuigingen, patronen en pijnen kunnen geheeld worden.

De coach is staat om de energie te lezen van de ouder om vervolgens een diepe heling toe te passen.

Daarnaast is het gespecialiseerd in Healingen voor kinderen, die minder diepgaand zijn en vooral zorgen voor ontspanning. Ook wordt met kinderen gewerkt met praktische oefeningen, meditatie en visualisatie.

Energetisch Kindercoach


Waarom naar een Energetisch Kindercoach gaan?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom ouders met hun kind hulp zoeken bij een Energetisch Kindercoach en waarbij ze ondersteund kunnen worden.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Leer- en concentratieproblemen
  • Moeite met sociale interactie
  • Trauma's of angsten
  • Onzekerheid
  • Overprikkeling
  • Slaapproblemen
  • Waarnemen van energieën en/of entiteiten
  • Als je handvatten nodig hebt voor het gedrag van je kind
  • Ook als de ouders een disbalans in het gezin ervaren kunnen ze hulp zoeken kunnen ze terecht bij deze alleskunner.

Verschil Energetisch Kindercoach en regulier kindercoach

Een Energetisch Kindercoach kijkt vanuit een energetisch en holistisch bril naar de problemen. Daarnaast is het coachen en begeleiden van het gezinssysteem belangrijk voor blijvende verandering.

Ook worden energetische werkvormen toegepast en staat 'hoe jij je voelt' centraal.


Hoe gaat een Energetisch Kindercoach te werk

De coaching start met een intakegesprek waarbij de coach kennismaakt met de ouders. Hierbij wordt gekeken naar de hulpvraag en de eventuele problemen waar het kind mee kampt.

De eerste sessie wordt een Familie opstelling gedaan om te onderzoeken hoe de relaties en verbindingen zijn binnen het gezin. En wat de spiegel is van het kind.

Vervolgens wordt er een plan om maat gemaakt waarbij de ouders coaching ontvangen en het kind.


Wat belangrijk is tijdens een sessie

Tijdens een sessie is het belangrijk om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin het kind zich vrij voelt om te communiceren. Voor de sessies met ouders is dit net zo belangrijk.

De coach zal luisteren naar het verhaal van het kind en vragen stellen om een beter begrip te krijgen van de situatie en de behoeften van het kind. Daarnaast is positiviteit belangrijk en ligt de focus op kwaliteiten en succeservaringen.


Wat kost een sessie

Het uurtarief varieert tussen de 60 en 90 euro per uur.

Tarieven voor coaching voor volwassenen varieren tussen de 80 en 130 euro per uur.

Vaak zijn de intakegesprekken gratis.

Het kan zijn dat sommige coaches werken met trajecten van 5 of 10 sessies. Of maken een traject op maat.


Welke vaardigheden zijn belangrijk voor een Energetisch Kindercoach

Het is belangrijk om een goede communicatieve vaardigheden te hebben en goed te kunnen luisteren naar zowel het kind als de ouders.

Empathie is ook een belangrijke vaardigheid, omdat het kind zich op zijn of haar gemak moet voelen en vertrouwen moet hebben in de coach.

Daarnaast is het belangrijk om sterk ontwikkelde intuïtieve gaven te hebben om te kunnen werken op het energiesysteem.

Ook creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijk om op een speelse en passende manier met het kind te kunnen werken.


Energetisch Kindercoach Opleiding

Een Energetisch Kindercoach is niet zomaar een coach. Een kind een gelukkig en ontspannen leven geven is waarvoor gewerkt wordt.

De ouders zijn daarbij een belangrijke schakel. Dat maakt de opleiding tot Energetisch Kindercoach uniek.

Ben jij al een coach en wil jij dit gedeelte toevoegen aan je aanbod? Voel jij dat je intuïtieve gaven hebt en wil je daar kinderen en hun gezinnen mee ondersteunen?

Neem dan een kijkje bij de opleiding tot Energetisch Kindercoach.